Bamboe sokken tegen zweetvoeten

WAAROM ZIJN BAMBOE SOKKEN GOED TEGEN ZWEETVOETEN ?

Zweetvoeten, echt een probleem waar je graag een oplossing voor wilt hebben. Uiteraard is een goede voethygiene belangrijk, maar ook in de keuze van je  sokken kun je wat doen tegen zweetvoeten. Met bamboe sokken maak je een goede keuze. 

bamboe sokken herenBamboe heeft van nature een aantal eigenschappen die goed zijn voor je voeten. Zo neemt de bamboe plant vocht heel goed op en deze goede eigenschap blijft behouden bij bamboe viscose.
Het betekent dat je met het dragen van sokken van bamboe langdurig frisse voeten behoudt.  Klamme of zelfs natte sokken behoren tot het verleden. Hoeveel je ook zweet, hoe warm het ook is of hoe slecht je schoenen ook ventileren.  Want daarmee tackle je de oorzaak van zweetvoeten.
Want bij iedereen zweten de voeten, dat is een feit. Maar als dat zweet niet goed “verwerkt” kan worden of opgenomen wordt ontstaan er bacteriën… en die leiden tot die typische en vervelende zweetvoeten geur.
Het mooie van bamboe textiel en dus ook bamboe sokken is dat bamboe antibacteriële eigenschappen heeft. Het zorgt er voor dat juist die groei van bacteriën niet op gang komt. Bovendien neemt bamboe door de holle vezel het vocht goed op en blijft dit vocht niet in je schoenen staan, waardoor ook bacterie ontwikkeling wordt tegen gegaan. Dit heeft tot gevolg dat je voeten langer fris blijven en ook minder snel gaan ruiken. Je sokken en voeten ruiken dus niet als je deze sokken draagt. Prettig voor diegene met zweetvoeten en voor de omgeving zeker ook. Zweetvoeten komen dus veel minder snel voor bij sokken van bamboe. Je kunt met gemak je sokken een dagje langer aan, dus hoeven ze minder vaak in de was, wat ook alweer goed voor het milieu is. 

NAADLOZE SOKKEN VAN BAMBOE

Niet alleen voor mensen met zweetvoeten, maar ook voor mensen die extra gevoelig zijn voor naadjes zijn de sokken geschikt. De meeste sokken zijn afgewerkt met zachte ingeweven naden die als het ware plat in de stof verwerkt zijn. Daarbij zijn er af en toe heel kleine dwarsnaadjes op de teen kant die je nauwelijks voelt. Neem daarbij ook nog eens het feit dat de sokken afgewerkt zijn met zachte boorden. De stof is bovendien zacht en kriebelt niet. Dat betekent dat ook de mensen met een extra gevoeligheid voor naadjes en gekriebel (en dat zijn er heel veel hebben wij gemerkt) graag bamboe sokken dragen. Er is vrijwel geen irritatie als je loopt of rent. Daarnaast zijn de sokken heel geschikt voor mensen met gevoelige voeten door b.v. diabetes en huidaandoeningen. Sokken moet je niet voelen en moeten je voeten warm houden. Bamboe viscose heeft thermoregulerende eigenschappen. Je sokken voelen warm aan in de winter en koel in de zomer.

BAMBOE SOKKEN VOOR DAMES                                                   

Bij Cayboo kun je bamboe sokken voor dames kopen in  diverse  uitvoeringen: enkelsokken/sneakersokken, bamboe kniekousen, sokken, maillots. De sokken zijn vaak in hippe en eigentijdse prints, maar zeker ook in de effen basiskleuren. De collectie wisselt regelmatig.  Voor dames die extra ondersteuning voor de benen kunnen gebruiken, b.v. omdat ze lang staan of sporten, zijn er speciale compressiekousen van het merk Sockwell. De damessokken zijn er in de eenheidsmaat 37-42 
Zweetvoeten komen in de zomer vaak voor doordat we met blote voeten in onze sneakers lopen. Want sokken tot aan je kuiten in combinatie met sneakers, dat is toch echt geen gezicht. Maar een klein randje sok mag tegenwoordig gerust gezien worden. Kies daarom in de zomer voor sneaker sokken, in bijvoorbeeld de basis kleuren zwart en blauw of in een leuk design.


BAMBOE SOKKEN VOOR HEREN

De bamboe sokken voor heren kennen vele uitvoeringen. Cayboo verkoopt deze sokken al 10 jaar online. Populair zijn de zwarte basic sokken voor heren. Voor velen is dat een eerste kennismaking geweest met bamboe textiel.

Voor heren zijn er bamboe sneakersokken en gewone sokken. Er zijn hippe gestreepte prints en eigentijdse felle kleuren. Maar ook de unikleuren ontbreken zeker niet in de collectie. Er zijn ook compressiekousen voor heren van het merk Sockwell. Deze kousen zijn uitermate geschikt voor mannen die b.v. op hun werk veel staan of lopen. De heren sokken zijn er doorgaans in 2 maat eenheden: van 39 - 44 en van 45 - 49. Bij sommige sokken is er sprake van een tussenmaat 41 - 46. Dit laatste geldt voor de bamboe sokken van Bamboo Basics.

BAMBOE SOKKEN OOK VOOR JE KIND

Nog niet zo lang geleden heeft Cayboo bamboe kindersokken aan de collectie toegevoegd. Juist voor alle kinderen die last hebben van die naadjes, of van dat vervelende labeltje. Voor kinderen die hooggevoelig zijn, of kinderen die net dat beetje extra draagcomfort nodig hebben. Dit zijn sokken voor alle kinderen. 
Ze zitten heerlijk en kennen een superfijne pasvorm. En ook kinderen kunnen heus wel last hebben van zweetvoetjes, extra fijn dus dat deze kindersokken daar tegen bestand zijn.

Deze fijne sokken zijn er voor kids in drie basic hippe kleuren, rood, blauw en geel. Kriebelvrij en geen last van vervelende naadjes. En daarnaast heel erg zacht want gemaakt van bamboe. Kinderen worden hier blij van en vinden ze heerlijk. De sokken zijn er in vrolijke basiskleuren en zijn verkrijgbaar in de maten 23-26, 27-30, 31-34 en 35-38.

Bamboe kindersokken

Nog een paar vragen die we vaker krijgen

Kunnen bamboe sokken in de wasmachine? Jazeker, de sokken kunnen gewoon gewassen worden met de was van 30 - 40 graden. Je kunt ook gewoon wasmiddel gebruiken. We adviseren alleen om GEEN wasverzachter te gebruiken. Door wasverzachter kan de holle vezel verstopt raken en kan na verloop van tijd vervilting/verharding van de stof plaatsvinden. Bamboestof is van zichzelf al zacht, dus een wasverzachter is niet nodig. En daarbij, wasverzachters belasten het milieu onnodig en zijn alleen al daarom af te raden.

Kunnen bamboe sokken in de droger? Ja, bamboe sokken kunnen in de droger, geen probleem. Er kan bij de eerste was- en droogbeurten een kleine krimp optreden (ongeveer 3%). Dit is niet meer dan bij katoen het geval is. Maar beter nog dan in de droger is het uiteraard de was uit te hangen om te drogen. Dit spaart energie en dus milieu. 

Zijn bamboe sokken duurzaam? Bamboe is een zeer snel groeiend gewas en heeft weinig water en al helemaal geen pesticiden nodig om te groeien (dit in tegenstelling tot gewone katoen dat veel water verbruikt en ook pesticiden).Het groeit bovendien gewoon weer aan. Bamboe is dus een duurzaam gewas. De verwerking tot bamboe viscose gebeurt met chemicalien, maar deze worden doorgaans hergebruikt in een gesloten systeem. Daar kan nog wel wat in verbeteren, maar in grote lijnen kun je stellen dat bamboe stof een duurzame stof is met vele voordelen. 

Bestaan bamboe sokken alleen uit bamboestof? Bamboe sokken bestaan meestal voor 3 kwart uit bamboeviscose en voor 1 kwart uit een ander materiaal. Soms is dit katoen (al dan niet biologisch), soms is dit gerecycled polyester. Je zou denken, waarom gerecycled polyester? Punt is dat de grondstof niet opnieuw gewonnen hoeft te worden en dat is goed uit milieu oogpunt. Daarnaast geeft gerecycled polyester meer sterkte aan de stof. Bamboe is door zijn holle vezel wat kwetsbaarder, maar door toevoeging van andere stoffen behoudt het meer sterkte en kan het dus beter tegen een stootje. De allerbeste combinatie is natuurlijk bamboe en biologisch katoen of een ander volledig biologisch materiaal (hennep, linnen). Maar daarvan zijn niet veel voorbeelden op de markt.

Zijn bamboesokken vegan? Ja, de sokken bevatten geen dierlijk materiaal en zijn dus veganproof.

 

1 commentaar

Helaas zit er tegenwoordig ook in alle bamboe sokken meer dan 10% niet-natuurlijk materiaal. Dit verergert de zweetvoeten aanzienlijk. Ook gerecycled plastic, hoe goed ook, doet hetzelfde. Noodkreet van een moeder en zoon: sokken liefst helemaal van natuurlijk materiaal, maar zeker voor 90%. Met vriendelijke groet, Berdine de Visser.

Berdine de Visser september 28, 2021

Laat een reactie achter

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd