Sokken tegen zweetvoeten

Zweetvoeten, echt een probleem waar je graag een oplossing voor wilt hebben. Wat kun je doen tegen zweetvoeten en welke sokken zijn er tegen zweetvoeten? Met bamboe sokken maak je een goede keuze . 

bamboe sokken

Bamboe heeft van nature een aantal eigenschappen die goed zijn voor je voeten. Zo neemt de bamboe plant vocht heel goed op en deze goede eigenschap blijft behouden bij bamboe viscose.
Het betekent dat je met het dragen van sokken van bamboe langdurig frisse voeten behoudt.  Klamme of zelfs natte sokken behoren tot het verleden. Hoeveel je ook zweet, hoe warm het ook is of hoe slecht je schoenen ook ventileren.  Want daarmee tackle je de oorzaak van zweetvoeten.

Bij iedereen zweten de voeten, dat is een feit. Maar als dat zweet niet goed “verwerkt” kan worden of opgenomen wordt ontstaan er bacteriën… en die leiden tot die typische en vervelende zweetvoeten geur.
Het mooie van bamboe textiel en dus ook bamboe sokken is dat bamboe antibacteriële eigenschappen heeft. Het zorgt er voor dat juist die groei van bacteriën niet op gang komt. Je sokken en voeten ruiken dus niet als je bamboe sokken draagt. Prettig voor diegene met zweetvoeten en voor de omgeving zeker ook.

Niet alleen voor mensen met zweetvoeten, maar ook voor mensen die extra gevoelig zijn voor naadjes zijn de bamboe sokken geschikt. Neem daarbij ook nog eens het feit dat de sokken afgewerkt zijn met zachte naden. Dat betekent dat ook de mensen met een extra gevoeligheid voor naadjes (en dat zijn er heel veel hebben wij gemerkt) graag bamboe sokken dragen.

Cayboo verkoopt al 10 jaar bamboe sokken. Populair zijn de zwarte basic sokken voor heren. Voor velen is dat een eerste kennismaking geweest met bamboe textiel.
Ook zijn er veel effen heren sokken in andere kleuren in een wisselende collectie. Blauw, zandkleur, bruin. Maar ook zweetvoeten verdienen leuke sokken, niet waar? Daarom hebben we bij CAYBOO ook herensokken in leuke prints. Voor dames hebben we ook een mooie collectie bamboe sokken. 

Naast de basic collectie wisselt deze het hele jaar daar. Dan weer hippe sokken met flamingo’s en dan weer sokken met streepjes. 

Zweetvoeten komen in de zomer vaak voor doordat we met blote voeten in onze sneakers lopen. Want sokken tot aan je kuiten en sneakers, dat is toch echt geen gezicht. Maar een klein randje sok mag tegenwoordig gerust gezien worden. Kies daarom in de zomer voor sneaker sokken, in bijvoorbeeld de basis kleuren zwart en blauw of in een leuk design.

Nog niet zo lang in de collectie hebben we bamboe kindersokken. In drie basic kleuren, rood, blauw en geel. Geschikt voor kleine voetjes vanaf maat 27. Kriebelvrij en geen last van vervelende naadjes. En daarnaast heel erg zacht en gemaakt van bamboe. Deze fijne sokken voor kids zijn er in drie hippe kleuren.

Juist voor alle kinderen die last hebben van die naadjes, of van dat vervelende labeltje. Voor kinderen die hooggevoelig zijn, of kinderen die net dat beetje extra draagcomfort nodig hebben. Dit zijn sokken voor alle kinderen. 
Zitten heerlijk met een superfijne pasvorm. En extra fijn voor kleine zweetvoetjes.

Bamboe kindersokken

 

1 commentaar

Helaas zit er tegenwoordig ook in alle bamboe sokken meer dan 10% niet-natuurlijk materiaal. Dit verergert de zweetvoeten aanzienlijk. Ook gerecycled plastic, hoe goed ook, doet hetzelfde. Noodkreet van een moeder en zoon: sokken liefst helemaal van natuurlijk materiaal, maar zeker voor 90%. Met vriendelijke groet, Berdine de Visser.

Berdine de Visser september 28, 2021

Laat een reactie achter

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd