Wasbare bamboe luiers ervaringen van een moeder deel 2

We hebben de luiers in maatje 2 al een tijdje in gebruik. Wolf was ongeveer 4 maanden en woog toen al ruim 8 kg toen we overgestapt zijn. Met maatje 1 had hij een paar keer een lekkende plas luier, wat voorheen nooit is voorgekomen. Dus toen zijn we maar over gegaan op de grotere maat. De luiers in maatje 1 heb ik gestript voor het opbergen. Ik vond het best spannend, maar het is goed gegaan. De kalkresten zijn er goed uitgegaan en de luiers waren meteen een stuk lichter van kleur. 
Omdat we best al vroeg over zijn gestapt op maatje 2 komen we niet goed uit met het aantal nu Wolf vier dagen naar de opvang mag. Vooral met het weer van afgelopen week zijn de luiers niet in een nacht weer droog. Vandaar dat we toch wat extra luiers wilden hebben. Dus fijn dat ze al zo snel binnen zijn:) Op de opvang bevallen ze ook heel goed. Beide gastouders hadden geen ervaring met wasbare luiers, maar wilden het wel proberen. Ze waren verbaast dat de poep maar net uit de luier was geraakt toen Wolf veel vieze luiers had met het krijgen van zijn eerste twee tandjes. Ze gaven aan dat het bij de andere kindjes vaker uit de luier liep en dan tot boven op het ruggetje kwam. Dus ook bij hun hebben de luiers punten gescoord:)
Sinds een maand zijn we aan het oefenen met vast voedsel en gebruiken we de inlegvliesjes. Die werken echt heel goed! Het vocht gaat er goed doorheen en de rest houden ze goed tegen. Dus ook daar zijn we heel tevreden mee! Ik had ergens gelezen dat je de vliesjes na een plasje kunt wassen en hergebruiken. Dat doen wij nu ook in een klein wasnetje, zodat de vliesjes niet aan de klittenband van de luiers blijven haken. We wassen ze zo één tot maximaal twee keer en hergebruiken ze dan. Omdat ze zo'n goede kwaliteit hebben houden ze zich goed na het wassen. Als de structuur is aangetast doen we ze weg. Eerst had ik het idee dat we heel veel rollen met inlegvliesjes nodig gingen hebben, maar we hebben ongeveer een maand met de eerste rol gedaan. Ze zijn echt ecologisch verantwoord, vooral nu ze verpakt zitten in vloeipapier. We zijn er helemaal over te spreken! Jullie wasbare luiers zijn echt een van die aankopen waar we echt heel blij mee zijn:)

Laat een reactie achter

Alle commentaren worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd