EcoVero™ Logo

LENZING™ ECOVERO™-vezels zijn gemaakt van gecertificeerde hernieuwbare houtbronnen in een milieubewust productieproces dat voldoet aan hoge milieunormen. LENZING™ ECOVERO™ vezels zijn afgestemd op een duurzame levensstijl en dragen bij aan een schoon milieu.

  • LENZING™ ECOVERO™ vezels worden verkregen uit duurzaam hout en pulp en komen uit gecertificeerde en gecontroleerde bronnen in overeenstemming met de strikte richtlijnen van het Lenzing hout- en pulpbeleid. 
  • LENZING™ ECOVERO™-vezels hebben het EU Ecolabel gekregen, een milieulabel dat wordt toegekend aan producten en diensten die gedurende hun hele levenscyclus voldoen aan hoge milieunormen: van grondstofwinning tot productie, distributie en verwijdering. 
  • LENZING™ ECOVERO™ vezels zijn duidelijk herkenbaar in het eindproduct. 

Tencel™ Logo

TENCEL™ Lyocell-vezels worden verkregen uit duurzaam geteeld hout in een gesloten productieproces waarbij het oplosmiddel wordt teruggewonnen en hergebruikt met weinig ecologische impact. Unieke fysieke eigenschappen leiden tot hun hoge sterkteprofiel, efficiënte vochtregulatie en hun huidvriendelijkheid.

TENCEL ™ modale vezels zijn bekroond met het internationaal erkende EU Ecolabel, een milieukwaliteitslabel dat alleen wordt toegekend aan producten en diensten die over hun hele levenscyclus een aanzienlijk lagere ecologische impact hebben. Producten die dit label hebben gekregen, worden door onafhankelijke instanties beoordeeld op strikte ecologische criteria.

TENCEL™ Lyocell- en Modal-vezels zijn gemaakt van cellulose uit duurzaam beheerde bossen, een hernieuwbare hulpbron. TENCEL™ Lyocell-vezels zijn gecertificeerd als BioBased door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

bronnen
lenzing.com
ecovero.com