ARGAN EN OUDH
Arganolie maken we van de vruchten van de boom der schoonheid. Daar word je dus niet lelijker van! Oudh komt van de agarboom. Het is een hars dat de boom beschermt en mooi houdt. Je waant je met deze geur in een sprookje.

BASILICUM EN VETIVER
Het frisse en kruidige van basilicum gecombineerd met de aardse geur van vetiver gras. Volgens de Italianen geeft basilicum je vertrouwen en energie (Aha! Dus daarom houden ze nooit hun mond).

GERANIUM EN CITROEN
Sommige mensen zitten het liefst de hele dag achter de geraniums. Maar soms zit je op het toilet en is het net alsof je niet achter, maar middenin de geraniums zit. De geur is speciaal ontwikkeld voor het (eerste!) eco-toiletblok.

GRAPEFRUIT EN LIMOEN
Deze geur is ontwikkeld voor de vaatwas, waarbij we vooral aandacht hadden voor de sensatie bij het openen van de deur van de wasmachine. Een gezellig momentje van frisheid, dat natuurlijk niet eindeloos aan je servies moet plakken.

LAVENDEL EN ROZEMARIJN
Lavendel, de geur van oma’s linnenkast, is rustgevend en stress-verminderend. Weet je niet meer hoe die linnenkast ruikt? Gelukkig is rozemarijn goed voor je geheugen. Zo wordt je geheugen net zo opgefrist als je huis en lichaam.

PATCHOULI EN CRANBERRY
Patchouli heeft een zoete, kruidig-aardeachtige geur, geschikt om ongewenste luchtjes te bestrijden. In de sixties was patchouli daarom ook populair (om een sigaretten luchtje te maskeren).  De patchouli is ondersteund met het fris-zure van cranberry.

RADIJS EN BERGAMOT
De geur van radijs is pittig en peperachtig. In deze geur hebben we de radijs aangevuld met bergamot. Deze sinaasappelolie uit het Noord-Italiaanse Bergamo geeft het een stevige citrus noot, maar ook iets zoets.

SANDELHOUT EN KARDEMOM
Sandelhout is een veelgebruikt ingrediënt in parfums, en geliefd bij tree-huggers zoals Marcel. De aardse, houtige noot vormt een goede basis voor inspirerende geurcomposities. Het oriëntaalse zoet-kruidige aroma van kardemom sluit hier mooi bij aan.

SINAASAPPEL EN JASMIJN
Jasmijn heeft een mysterieus, bedwelmend parfum, en schijnt ook een sterk afrodisiacum te zijn. Sinaasappel voegt hieraan de broodnodige nuchterheid en frisheid toe. We zijn hier tenslotte om schoon te maken.

TONKA EN MUGUET
Tonka is een heilig boontje uit Zuid-Amerika. Het kan zelfs hallucinerend werken zodat je heerlijk kan wegdromen als je onder de douche staat. Muguet werd vroeger veel gebruikt in snuiftabak. Straks wordt wassen nog het nieuwe roken!

VANILLE EN KATOEN
De combinatie vanille/katoen wordt in aromatherapie gebruikt vanwege de rustgevende werking. In plaats van die 20 minuten durende meditatie-sessie kan je gewoon een vers gewassen trui aantrekken. Dan begin je dus én relaxed aan je dag, én je hebt tijdwinst geboekt die je kan gebruik om b.v. de vloer te dweilen.

VANILLE EN KERSENBLOESEM
Kersenbloesem staat symbool voor het begin van de lente, voor vernieuwing. Dat is precies wat deze geur doet: je zo fris laten voelen dat je als nieuw bent! Als kers op de taart hebben we er vanille aan toegevoegd voor het rustgevende gevoel. Jij bent klaar voor de lente in je bol.


Verdere informatie m.b.t. Marcel's Green Soap

  • Een deel van de wasactieve stoffen in Marcel's Green Soap is op basis van palmolie. Zij maken alleen gebruik van gecertificeerde palmolie. Dit is olie waarvan de herkomst goedgekeurd is door de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil). Deze organisatie, waar ook organisaties als Greenpeace, Wereldnatuurfonds en Oxfam-Novib bij aangesloten zijn, zet zich in om zoveel mogelijk palmolie wereldwijd duurzaam te maken. Marcels Green Soap sluit zich daar graag bij aan.  
  • De producten zijn veganistisch, de glycerine die gebruikt wordt is plantaardig
  • Elk product van Marcel's Green Soap  is vrij van parabenen, zuren , ammonia, chloor of kleurstoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, huis of mens. Alle producten hebben een natuurlijke geur zoals sinaasappel, basilicum en sandelhout.
  • Alle verpakkingen van Marcels Green Soap zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dit helpt om de plastic berg terug te dringen. Wel na gebruik bij het plastic afval doen of liever nog navullen
  • De producten zitten wel vol met natuurlijke ingrediënten maar niet alle producten die worden gebruikt hebben een biologisch certificaat. Alle producten zijn wel 99% biologisch afbreekbaar.
  • De producten van Marcel's zijn bovendien dierproefvrij