bamboe groene stam

De naam CAYBOO is een samenstelling van het Vietnamese woord cây tre en het Engelse woord bamboo. Beide woorden betekenen bamboe. Daarin ligt onze oorsprong. Bamboe was en is onze passie, we zijn gefascineerd door de enorm veelzijdige mogelijkheden die deze snelgroeiende grondstof biedt. Dit zie je terug in onze collectie, maar het is tijd voor meer...

Eerst een klein stukje recente geschiedenis
CAYBOO is in maart 2012 gestart met een webshop in bamboe producten. Groen, duurzaam, en met de mogelijkheid je huis te vullen met duurzame spullen. In 2014 volgt de webshop met bamboe horloges onder het eigen merk TiMEBOO. Inmiddels liggen deze horloges in een 30-tal winkels in Nederland en Europa. Omdat er behoefte aan bleek om de bamboe producten ook te voelen, passen, ervaren, heeft CAYBOO in november 2016 de stap gezet om een fysieke winkel te openen in Sittard. Inmiddels een vertrouwd gezicht in de winkelstraat, voor velen onder de noemer 'de bamboewinkel'. 

marga en ilona cayboo

CAYBOO is bamboe, maar CAYBOO betekent meer. Het staat ook voor twee vrouwen, Marga en Ilona, oud studiegenoten en leeftijdsgenoten. Beiden werkzaam geweest in de sociale sector en al vriendinnen sinds een jaar of 40. Weliswaar ondernemer geworden omdat dit volop mogelijkheden biedt, maar ook sociaal gebleven omdat we het belangrijk vinden dat we bijdragen aan een betere wereld. Groener, duurzamer en mooier voor ons en vooral ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

De duurzame toekomst
Bamboe blijft onze passie en vormt het leeuwendeel van onze collectie, maar het is tijd voor meer. Vooral in verduurzaming kunnen en moeten we veel meer doen. Wij als maatschappij, maar zeker ook wij als bedrijf en winkel. CAYBOO heeft er daarom voor gekozen de collectie gaandeweg uit te breiden naar meer duurzame grondstoffen.

Dus niet alleen bamboe, maar ook textielsoorten als hennep en ecovero in de kledingkast. Goede siliconen om producten te bewaren, afbreekbaar gras voor de schoonmaak. Biologisch verantwoorde schoonmaak- en verzorgingsproducten. Kortom we maken duidelijke keuzes voor grondstoffen die bijdragen aan een beter milieu en een schonere wereld. Ons motto 'verduurzamen is niet zo moeilijk, het is gewoon een kwestie van kiezen'. We helpen je graag op weg om duurzame keuzes te maken, omdat we vinden dat iedereen kan bijdragen. Niet iedereen kan aan de  zonnepanelen of een elektrische auto. Maar in kleine dagelijkse aankopen kun je evengoed een verschil maken. 'Green up your life' !

sticker hergebruik dozen cayboo

Onze 'groene' bedrijfsvoering

  • Onze tape is altijd van papier.          
  • We hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal. Niet alle dozen die je van ons krijgt zijn dus even mooi, maar 'who cares' ?
  • We gebruiken als het kan de kleinst mogelijke dozen voor je bestelling en vullen op met papier en karton als er onverhoopt ruimte over is.
  • Als we al bolletjesfolie gebruiken is deze biologisch afbreekbaar.
  • We bankieren bij de Triodosbank, een bank die bewust groene keuzes maakt.
  • We staan voor eerlijke handel en respect. Als we kunnen inkopen bij kleinere organisaties dan doen we dat (maar dat lukt helaas niet altijd).
  • Misschien niet 'groen' maar wel ontzettend belangrijk voor ons: we nemen onze klanten serieus en hebben ouderwetse klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. De positieve reviews die we doorgaans krijgen zijn voor ons een stimulans om net een stapje verder te gaan.
  • Met ons merk TiMEBOO doneren jaarlijks per verkocht horloge aan een goed doel. Afgelopen jaren was dat het project Javea Nepal.
Inmiddels is CAYBOO niet onopgemerkt gebleven en zijn er verschillende publicaties geweest o.a. in de Libelle, Kinderen, Linda, AD,  de Limburger, National Geographic, Trouw, Max en de Margriet. 

CAYBOO is bamboe in heel veel facetten, CAYBOO is vriendschap, CAYBOO is bewust kiezen en verduurzamen, CAYBOO is delen. En CAYBOO is groeiend. Dankzij alle klanten die ons al hebben weten te vinden en ons en onze producten een warm hart toedragen. Dank daarvoor !

 

Marga & Ilona