bamboe groene stam

Eerst maar even de naam CAYBOO
CAYBOO is een samenstelling van het Vietnamese woord cây tre en het Engelse woord bamboo. Beide woorden betekenen bamboe. Daarin ligt onze oorsprong. Bamboe was en is onze passie, we zijn gefascineerd door de enorm veelzijdige mogelijkheden die deze snelgroeiende grondstof biedt. Dit zie je terug in onze collectie. Bamboe is een duurzame grondstof maar om te kiezen voor een duurzame toekomst voor ons en onze kinderen moeten we inzetten op meer. Veel meer, want er is een hoop te winnen maar nog meer te verliezen.

Een klein stukje recente geschiedenis
CAYBOO is in maart 2012 gestart met een webshop in bamboe producten. Groen, duurzaam, en met de mogelijkheid je huis te vullen met duurzame bamboe spullen. In 2014 volgt de webshop met bamboe horloges onder het eigen merk TiMEBOO. Inmiddels liggen deze horloges in een 30-tal winkels in Nederland en Europa. Omdat er behoefte aan bleek om de bamboe producten ook te voelen, passen, ervaren, heeft CAYBOO in november 2016 de stap gezet om een fysieke winkel te openen in Sittard. Inmiddels een vertrouwd gezicht in de winkelstraat, voor velen onder de noemer 'de bamboewinkel'.                                             

 

De toekomst is duurzaam
Het is een kleine stap van bamboe naar andere duurzame grondstoffen. Die stap hebben we gaandeweg gezet en breiden we nog steeds verder uit. Want de toekomst is duurzaam, moet duurzaam. We hebben gemerkt dat mensen echt wel mee willen in de omslag naar een meer duurzaam leven, maar dat het soms lastig is dit in het dagelijks leven in te bouwen. 'Waar moet ik beginnen', 'ik heb geen geld voor zonnepanelen', ' ik ben te klein om een verschil te maken'. Veelgehoorde opmerkingen, en ook begrijpelijk.


Onze missie : een duurzame lifestyle 

Duurzaamheid in het leven van alledag ! Voor gewone mensen zoals jij en ik, oud , jong, dik, dun, student of ziekenverzorgende. We helpen je graag op weg om duurzame keuzes te maken omdat iedereen kan bijdragen aan een betere en schonere wereld. Ons motto luidt dan ook 'verduurzamen is niet zo moeilijk, het is gewoon een kwestie van kiezen'.

 

Om de keuzestress te beperken hebben wij al veel producten voor je uitgezocht die je in jouw dagelijks leven kunt inpassen. Mode die je helpt je kledingkast te vergroenen, niet alleen van bamboe (hoewel dit een belangrijk deel van onze collectie blijft), maar ook textielsoorten als biokatoen, hennep en ecovero.

Producten die passen in een duurzame badkamer zoals biologisch verantwoorde schoonmaak- en verzorgingsproducten. Producten die plasticvrij zijn en je helpen bij het beperken van je afval onder de term 'zero waste'. Kortom mode en lifestyle waar je blij van wordt, want gemaakt van fatsoenlijk materiaal. Maar ook met oog voor eerlijke handel en goede arbeidsomstandigheden. Producten van goede kwaliteit maar ook betaalbaar. 

We doen ons best de merken die we in huis hebben langs de lat van duurzaamheid te leggen. We onderzoeken of labels certificeringen hebben die duiden op een duurzaam productieproces, aangesloten zijn bij organisaties die oog hebben voor faire lonen en omstandigheden. En geloof ons, dit is niet altijd eenvoudig. Er wordt inmiddels veel aan 'greenwashing' gedaan, waarbij de term 'duurzaam' b.v. al wordt ingezet als de verpakking van papier is, maar de inhoud gewoon plastic rommel. 

Je mag er bij CAYBOO van uit gaan dat we deze research al voor je gedaan hebben naar eer en geweten. En laten we eerlijk zijn, de wereld is niet morgen groen en fris en duurzaam. Dat vergt tijd en heel veel inspanning. Maar stapje voor stapje dragen we bij. 

Onze 'groene' bedrijfsvoering                           

  • Onze tape om pakjes dicht te plakken is altijd van papier.          
  • We hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal. Niet alle dozen die je van ons krijgt zijn dus even mooi, maar 'who cares' ?
  • We gebruiken als het kan de kleinst mogelijke dozen voor je bestelling en vullen op met papier en karton als er onverhoopt ruimte over is.
  • Als we al bolletjesfolie gebruiken is deze biologisch afbreekbaar.
  • We bankieren bij de Triodosbank, een bank die bewust groene keuzes maakt.
  • We staan voor eerlijke handel en respect. Als we kunnen inkopen bij kleinere organisaties dan doen we dat (maar dat lukt helaas niet altijd).
  • Misschien niet 'groen' maar wel ontzettend belangrijk voor ons: we nemen onze klanten serieus en hebben ouderwetse klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. De positieve reviews die we doorgaans krijgen zijn voor ons een stimulans om net een stapje verder te gaan.
  • Met ons merk TiMEBOO doneren jaarlijks per verkocht horloge aan een goed doel                                        

CAYBOO is bamboe, maar CAYBOO betekent meer. Het staat ook voor twee vrouwen, Marga en Ilona, oud studiegenoten en leeftijdsgenoten. Beiden werkzaam geweest in de sociale sector en al vriendinnen sinds een jaar of 40. Weliswaar ondernemer geworden omdat dit volop mogelijkheden biedt, maar ook sociaal gebleven omdat we het belangrijk vinden dat we bijdragen aan een betere wereld. Groener, duurzamer en mooier voor ons en vooral ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

Inmiddels is CAYBOO niet onopgemerkt gebleven en zijn er verschillende publicaties geweest o.a. in de Libelle, Kinderen, Linda, AD,  de Limburger, National Geographic, Trouw, Max en de Margriet. 

CAYBOO is bamboe in heel veel facetten, CAYBOO is vriendschap, CAYBOO is bewust kiezen en verduurzamen, CAYBOO is delen. En CAYBOO is groeiend. Dankzij alle klanten die ons al hebben weten te vinden en ons en onze producten een warm hart toedragen. Dank daarvoor !
Hopelijk kunnen we ook voor jou iets betekenen.

Marga & Ilona